Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır.

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • İstanbul

Valilikler

T.C Tuzla Kaymakamlığı
T.C Tuzla Kaymakamlığı
T.C Tuzla Kaymakamlığı
  • KAYMAKAMLIK
    Tuzlamızın Tarihçesi Kaymakam İlçe Protokol Listesi Kaymakamlık Birimleri Ziyaretci Foto Galeri BASIN Kurumsal Kimlik
  • TUZLA
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Brifing Tüketici Hakem Heyeti Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler E- Bülten Duyurular
  • İLETİŞİM
°C
16
Temmuz2025
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Tuzlamızın Tarihçesi
    • Kaymakam
    • İlçe Protokol Listesi
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İlçe Emniyet Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Müftülüğü
      • İlçe Kadastro Birimi
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
      • İlçe Mal Müdürlüğü
      • İlçe Sağlık Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
      • İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
      • Devlet Hastanesi
    • Ziyaretci Foto Galeri
    • BASIN
    • Kurumsal Kimlik
      • Kaymakamlık Görselleri
      • Kaymakamlık Logosu
  • TUZLA
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Brifing
    • Tüketici Hakem Heyeti
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • E- Bülten
    • Duyurular
  • İLETİŞİM

TUZLA İÇMELERİ

     
 
 
 
TUZLA İÇMELERİ
 
 
 
   
       1927 yılında kurulan Tuzla İçmeleri AŞ, günümüze kadar gelmiştir.
 
    1993 yılında Çapa Tıp Fakültesi Tıbbî Ekoloji ve Hidroklimatoloji Ana Bilim Dalı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde kaynak suyu analizleri yaptırılmış, suyun nitelikleri tespit edilerek tıbbî raporu alınmıştır. Yörede, biri büyük biri küçük iki kaynak bulunmaktadır. Denize yakın olan Büyük İçme, tren istasyonuna yakın olanı da Küçük İçme adıyla anılmaktadır.
 
    Küçük İçme suyunun tuzluluk oranı daha fazladır ve sıcaklığı 190C-200C’dir. Büyük İçme suyuna tuzluluk oranının az olmasının nedeni bu suya muhtemele deniz suyunun karışıyor olmasındandır. İçilmesi kolay olan Tuzla İçmeleri suyu, radyoaktif nitelikli olup bileşimlerinde, klorür ve sülfat anyonla, kalsiyum ve magnezyum katyonları bulunmaktadır. Ayrıca, Büyük İçme’nin bileşiminde düşük oranda lityum da bulunmaktadır. Küçük İçme’nin mineralizasyonu daha az olduğundan organizmadan geçerken çok su yüklenmez. Bu nedenle, bağırsak sistemi üzerindeki etkisi azdır. Ancak, vücuttan az miktarda maden çekerek böbrek yoluyla dışarı çıktığından idrar artırıcı (diüretik) özellikleri bulunmaktadır.
 
    Büyük İçme ise sodyum klorür ve yüksek oranda magnezyum içermektedir. Mide, bağırsak, karaciğer ve pankreas gibi organların salgı faaliyetleri üzerine etkili olan sular, adale sisteminin de hareketliliğini artırmaktadır. Bu özellikleriyle gastritlerde, bağırsak parazitlerinde ve safra kesesi rahatsızlıklarında kullanılır.
    
   Tuzla İçmelerini, şu anda Tuzla Kaplıcaları Sağlık ve Turizm Tesisleri işletmektedir. Tesis bünyesinde Konaklama, Bilgisayarla Check-Up, Kür Merkezi, Akupunktur, İçme Kürü, İnhalasyon Kürü, Tıbbî Masaj, Bitki Çayları, Restoran ve Perhiz Lokantası hizmetleri verilmektedir.Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Tuzla İçmeleri;
 
    Evliya Çelebi, Kuzey Marmara sahillerini gezerken Bizanslılar zamanında da bilinen bugünkü tabirle İçmeler olarak adlandırılan tuzlu sudan bahseder. Evliya Çelebi, o günün şartlarında insan-çevre ilişkilerini, kendine has üslubuyla anlatmaktadır. Bunu yaparken her ne kadar Tuzla adını zikretmese de İçme suyu ile ilgili önemli bilgiler vermektedir:
 
    “Menzil-i İçme Suyu: Bu mahalde lenger bırağup cümle yârân ile taşra çıkup leb-i deryada haymelerimizi kurup zevk(u) safâya meşgul olduk.
(Burada demir bırakıp bütün dostlar ile taşra çıktık, deniz kıyısında çadırlarımız kurup dostlarımızla eğlenceye ve zevke daldık.)
    Evsaf-ı Âb-ı Müshilât, İçme: Her sene mah-ı temmuzda kiraz mevsiminde cümle İslâmbol’dan ve gayrı büleydelerden niçe bin âdem cem‘ olup çadırlarında bir sâz(u) söz u ayş ve nûş edüp kırk gün kırk gice leb-i deryâda top u tüfenk ve fişenk şâdmanları olur kim diller ile ta‘bir ve tavsîf marazına mübtelâ olanlar bundan üç gün üç gice İçme suyundan nûş edüp 
bi-emrillahi Te‘âlâ kimi istifrâğ edüp sarı sarı ve yeşil yeşil safrâ ve sevdâ ve balgam ve ahlâtlar çıkar kim râyiha-i habîsinden âdem helâk mertebesine varır. Ba‘zı âdemin aşağısından safra ve sevdâ ve ahlât ve kara balgam ve namazbur ve okran ve sîrence nâm emrâz-ı muhtelifeler çıkar kim âdem hayât-ı câvidân bulur. Ba‘zısından bilâteşbîh, tesbîh gibi dizilmiş çıkınca çıkınca şeyler çıkup kırkar ellişer boğum bağırsâk-misâl çıkıları çalılara sererler, gelü gidenler temâşâ ederler. Acep hikmetdir kim ba ‘zı çıkıları yarup içinden niçe yüz iyâh başlı kutdlar ve kelebek misillü malûk aşerâtlar çıkar. Bir yalçın kayadan kaynayup çıkar. Berrâk ve latîf sudur ammâ sehel şûrcadır.
 
(Müshil özelliği taşıyan İçme suyu: Her sene Temmuz ayında yani kiraz mevsiminde, bütün İstanbul’dan ve diğer bölgelerden binlerce insan gelip burada toplanırlar. Çadırlarını kurduktan sonra saz söz meclisleri tertip ederler, eğlenirler ve içerler. Böylece kırk gün kırk gece deniz kıyısında top, tüfenk ve fişenk şenlikleri ve eğlenceleri olur ki dillerle söylemek ve sözlerle anlatmak mümkün değildir. Dert sahibi olup da hasta edici ve sağlığı bozucu rahatsızlıklara yakalanmış olanlar, burada üç gün üç gece bu İçme suyundan içince Allahu Taala’nın emriyle ve izniyle kusmaya başlayıp sarı sarı ve yeşil safra, sevda (kara safra), balgam ve diğer usareler çıkarır ki pis ve kötü kokusundan dolayı insan ölüm mertebesine varır.Bazı insanların da alt tarafından safra, sevda, usareler, kara balgam, namazbur (abdestbozan), okran ve sıranca isimli çeşitli hastalıkların sebebi olan şeyler çıkar ki, insan yeniden hayat bulur. Bazı insanlardan, benzetmek gibi olmasın, tespih gibi dizilmiş çıkınca şeyler çıkıp kırkar ellişer boğum bağırsak gibi çıkılar çıkar, bunları çalılara sererler, gelip gidenler bakıp seyrederler. Acep hikmettir ki bazı çıkıları yarınca içinden nice yüz siyah başlı kurtlar ve kelebek gibi rahatsız edici haşeratlar çıkar.Bu içme suyu bir yalçın kayadan kanayıp çıkar.Berrak ve yumuşak sudur, ancak biraz acıdır.)
 
    Evsâf-ı Şurût-ı İçme: Evvelâ üç gün aslâ tuzlu ve zîrûh kısmı yimeyüp perhîz ide. Dördüncü gün sabâh ve ahşam birer fincân su içe ama kendüyi sıcak duta. Üç gün bu hâl ile vücûdun haberdâr edüp muğla (?) içmiş olur. Andan üç gün dahi üç nevbet sudan içüp tuzsuz piliç maslûkası suyu içe. Tamâm on beş amel etdikden sonra fevkânî ve bahtânî fa’ideleri müşâhede olunup limon sulu ekşi çorba nûş edüp amelin kat‘ eder. Niçe fa’ideleri ma‘lum olur. Andan gemilere süvâr olup karşı Yalava ılcalarına gidüp anda hammâmlara girüp cümle halk ten-dürüst olup dürr-i beyz-âsâ tenâsüb-i a‘za sahibi olurlar. Aceb hâsiyyetli içme suyudur. Bu temâşâda yedi gün zevk edüp andan yine gemiye süvâr olup yine küre çekerek yarım sâ‘atde…”
 
 (İçme suyunun nasıl içilmesi gerektiği: Öncelikle üç gün aslatuzlu ve canlı kısmı yiyecekler (hayvansal gıda) yemeyip perhiz edilmelidir.Dördüncü günün sabahı ve akşamında birer fincan su içilmelidir.Ancak, kişi kendini sıcak tutmalıdır.Üç gün bu hâl ile vücudunu haberdar edip muğlab içmiş gibi olur.Bundan sonra üç gün dahi üç sefer daha bu sudan içilmeli ve tuzsuz piliç muslukası suyu içilmelidir. Tam on beş gün amel ettikten, alttan ve üstten faydaları görüldükten sonra limon sulu ekşi çorba içilecek amelini kesmesi gerekir.Bundan sonra nice faydaları görülür.Buradan gemilere binerek karşı tarafta bulunan Yalova ılıcalarına gidip orada hamamlara girince bütün halk sıhhat bulup beyaz inci tanesi gibi düzgün uzuv sahibi olurlar. Gerçekten iyi özellikleri olan içme suyudur. Bu yerlerde yedi gün zevk ettikten sonra yine gemilere binerek, yine kürek çekerek yarım saatte;)
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Açık Kapı
  • Kolluk Gözetim
Evliya Çelebi Mahallesi Hat Boyu Caddesi No:1 Tuzla / İstanbul
0 (216) 701 14 50
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız